Банер на Студентски съвет към ВВМУ "Никола Йонков Вапцаров"

 

 
Избор на нов председател

На 06.03.2015 г. се проведе отчетно-изборно общо събрание на Студентски съвет. След приемането на отчета за дейността на организацията през предходния мандат, се изслушаха речите на тримата кандидати за длъжността председател, като всеки присъстващ имаше възможност да зададе своите въпроси към тях. Проведе се ожесточена дискусия и гласуване, на което най-много гласове получи Десислава Дойнова.

Desislava DoynovaДесислава Дойнова е студент 2-ри курс във ВВМУ, специалност Океанско инженерство. Родена е на най-големия християнски празник - Възкресение, 1994г. във Варна. Израства в град Дългопол. Повече от книгите обича само морето и мечтае да живее в страна, в която почти винаги е студено. Още от малка се занимава с много неща - рисува, пише, танцува и тренира йога.

В гимназията е работила в Ученическия съвет, където е организирала куп събития. Има опит като член на няколко младежки органиции, които са променили гледните й точки за много неща и се радва, че е имала възможност  да работи с хора, чиито живот се е променил благодарение на нея.

За няколко години е успяла да сбъдне не една своя мечта, като най-голямата остава да преподава на деца в Африка. Никога не е спирала да мечтае.. а и не иска!

За мандата си на председател тя казва: "Най-важна за мен е и ще продължава да бъде, активността на организацията. Ще дадем най-доброто от себе си да надградим и създаваме все по-успешни събития, превърнали се в запазен знак за Студентски съвет. Надявам се да създадем стабилни партньорства с другите Студентски съвети и Неправителствени организации. По този начин активността ще се засили, ще имаме по-голямо поле за изява и ще бъдем партньор на други младежки организации.

След 2 години... Това, което искам да видя за някои може да е една утопична идея, но се надявам... мечтая Студентски съвет да се е превърнал в звеното - КОНТРАФОРСЪТ, наистина свързващ обучемите и обучаващите. Искам да видя един силен, мотивиращ бъдещите кандидати, екип. Искам Студентски съвет да е една здраво работеща институция, развиваща не само спортната дейност в университета, а име, което всеки човек да свързва с куп успешни проекти. Една организация от млади хора, постигащи всичко, с което се захванат."

От екипа на Студентски съвет пожелаваме на Деси един успешен мандат, изпълнен с много добри и сполучливи инициативи и партньорства и вярваме, че Съвета ще продължава да работи активно и да се бори за интересите на всички обучаеми във Висшето военноморско училище!

Posted on 09 Mar 2015 by Калоян

Powered by CuteNews

<< Обратно