Банер на Студентски съвет към ВВМУ "Никола Йонков Вапцаров"

 

Благотворителни инициативи

Концерт в подкрепа на Никола Ботев

В следващите редове ще ви разкажем една истинска история за един млад и смел човек и невероятен приятел. Неговото име е Никола Ботев, на 22г. от град Плевен. Преди 3 години започва образованието си във Висше Военноморско училище "Никола Й. Вапцаров" - Варна, но за съжаление няма как да го продължи, защото преди около 1 година започва една много трудна борба с една от най-коварните болести на света - рака. За тази една година на Никола са му направени 3 операции на лявото рамо с диагноза Инфламаторен миофибробластен тумор. До момента е успявал да се справи с финансовите средствата по операциите и периодите на възстановяване сам, с помощта на най-близки приятели и роднини. За съжаление малко преди Коледа, при поредно изследване за контрол на здравословното му състояние, бе констатирано, че има метастаза в белия дроб. Направил е консултация със специалисти – лекари от болница Анадолу Филиал на Джон Хопкинс Медсин в Истанбул. За да има успех с лечението, е необходима спешна операция /в рамките на един месец/ на белия дроб и отново на лявото рамо, където има рецидиви. За тази операция ще са необходими минимум 27 000 евро като начална сума. За лъчетерапията, която ще следва, все още не е определена цената и ще имаме данни след самата операция. Очакват се и разходи за консултациите със съответните лекари, изследвания, за закупуване на медикаменти за следоперативното лечение на Никола и за възстановяването му. Посъветвали са го да има като начало на разположение поне 30 000 евро. Сами разбирате, че няма как и откъде да набави тази сума сам. Вярваме че заедно ще можем да му помогнем! Затова ви молим да помогнете с каквото можете, за да може Ники да продължи живота с нормално!
БЛАГОДАРИМ ПРЕДВАРИТЕЛНО НА ВСЕКИ ЕДИН ОТ ВАС!

Ето и банкова сметка за всеки, който иска да помогне:
БАНКА "ОББ"АД
IBAN: BG15UBBS80021028317940
BIC: UBBSBGSF
За Никола Ботев

Медийно отразяване:
Репортаж по NOVA
Репортаж по bTV
Репортаж по TV7

PlevenUtre, VarnaUtre

01.02.2015 г.

NikolaBotev_plakat

Събиране на дрехи за деца и младежи в неравностойно положение

На 1-ви декември 2014г. стартира благотворителна кампания във ВВМУ „Н.Й.Вапцаров“, чиято цел беше насочена към събирането и даряването на дрехи за деца и младежи в неравностойно положение. Инициативата завърши успешно на 22.12.2014г. заедно с края на зимния семестър. Реализирането на тази благотворителност беше осъществено благодарение на всеотдайната работа на целия студентски съвет на университета, както и на ръководството, и на състудентите ни. Събрани бяха огромни чували с дрехи и обувки за деца и младежи от всички възрасти, а за раздаването им съдействаха от Фондация „Карин дом“. Раздаването се осъществи в домове из цялата страна, които имаха и продължават да имат нужда от помощ.

24.12.2014 г.

 

Коледна кампания в подкрепа на Илко Панайотов

През месец декеври ви запознахме с историята на нашия приятел и колега Илко Илиев от Добрич. 24-годишният студент от ВВМУ ”Н. Й. Вапцаров” претърпява катастрофа през август. В момента е в будна кома на домашно лечение и за него се грижи неговата майка. За всекидневната му рехабилиация са нужни средства, непосилни за семейството му.

В знак на съпричастност от студентски съвет съвместно с батальона за подготовка на курсанти създадохме инициатива в подкрепа на нашия колега. Огранизирахме Коледен базар, на който предлагахме сладкиши, картички, бижута, пъзели и най-различни ръчноизработени играчки, чрез които успяхме да съберем сума в размер 2041лв.

Благодарим ви, че се включихте в нашата благотворителна кампания! С ваша помощ успяхме да подпомогнем на Илко!